Nye signeringer, flere spørsmål

På tirsdag ble det klart at Bayern signerer to nye spillere i form av Renato Sanches og Mats Hummels. En ung-gutt med stort potensial og en gammel kjenning vender tilbake til sin moderklubb.
Klubben får inn to nye spillere og styrker en allerede sterk stall frem mot neste sesong. Men med ny trener på vei inn i Ancelotti og allerede to nye spillere inn så dukker spørsmålet om hvilke andre endringer i laget og klubben som kommer frem mot sesongen neste år

La oss starte med vår yngste innslag av de to som er signert, Renato Sanches. Hvem er han og hva vil ha bringe inn i laget vårt neste år? Vi har allerede hatt han på andre banehalvdel da vi møtte Benfica i Champions League tidligere i år og undertegnede kan si at det var en av spillerne på Benfica som ga et positivt inntrykk. Sanches er en ganske allsidig spiller som kan bekle de fleste roller på midtbanen, selv om han store styrke er å utfordre en mot en for å bringe ballen høyere opp i banen. God fysikk sin unge alder til tross og med meget gode ferdigheter med ballen i beina. Det er sjeldent man ser en spiller med så godt overblikk og kontroll, selv i turneringer som Champions League.
Mange vil nok stusse litt over overgangsummen som ligger på rundt 325 millioner, men med bonuser og klausuler som kan føre denne summen opp mot nesten det dobbelte. Men det er kanskje det prisen må være i dagens fotball når man hører at dette er en ung-gutt som Manchester United skulle ha hatt veldig lyst på. Tiden vil vise om det er en god investering, men det er helt klart at dette er en spiller vi kan ha mye glede av i årene som kommer.

Neste mann som har signert denne uken er en spiller som de fleste kjenner igjen, både fra tidligere opphold i klubben og fra våre bundesliga-rival Dortmund, nemlig Mats Hummels. Fra tidligere har Hummels en lang karriere på våre ungdomslag, samt en bundesliga kamp for Bayern tilbake i 2008. Men etter syv år i Dortmund vender han endelig hjem igjen. De fleste vil nok kjenne Hummels, både på spillestil og væremåte fra før, men det er helt klart at vi får inn en klassespiller som har erfaring og tyngden som kreves på laget. Fast invetar på både klubblag og landslag vitner litt om det Hummels kan tilbringe laget. I Bayern München blir han også gjenforent med sine landslags-kollegaer Neuer, Boateng, Lahm, Müller og Götze.

Alt i alt må disse overgangene sees som meget positivt. Vi er tidlig ute med å gjøre signeringer og det virker som klubben har store planer for neste år når Ancelotti entrer trenerstolen etter Guardiola. Vi vet enda ikke om dette er to av flere overganger som kommer fremover, men man må jo alltid håpe på nye og positive innslag. Hvem som kanskje kommer til å gå andre veien er kanskje et enda større spørsmål. Det kommer jo to spillere inn hvor vi allerede har andre som bekler samme rolle, så da blir spørsmålet om det er noen som er overflødige på laget. Hvem tror du kommer inn eller forlater oss før neste sesong? Kommenter gjerne under artikkelen eller gå inn på forumet å si din mening.