James Rodriguez er klar for Bayern!

James Rodriguez er klar for Bayern! Det kan fortsatt nytes litt, det er en virkelig stjernespiller man har hentet, som kommer til å gjøre Bayern mer fleksible og hever kvaliteten.

Avtalen er noe spesielt strukturert: Et lån på to år frem til 2019, med påfølgende kjøpsopsjon. Dette skulle gjøre det til en avtale med liten nedside for Bayern.
Rodriguez var på vei inn i fotball-vokabularet allerede forut for forrige VM, men slo gjennom med et brak som toppscorer i nevnte VM 2014, med 6 mål i Brasil. Colombianeren med boyband-utseendet var en attraksjon på banen og scoret blant annet et fantastisk mål mot Uruguay, som vant Puskas-prisen som beste mål i VM.
Ha ble deretter solgt fra Monaco til Real Madrid for hele € 80 M, kun 1 år etter overgangen fra Porto. Dette gjorde ham til verdens 3. dyreste spiller på tidspunktet.

Hva tilfører James Rodriguez Bayern?
James, som han liker å bli kalt («Hames») er en fleksibel angreps- og midtbanespiller, med sterk teknikk, dribbling, pasningsspill ,visjon og en nese for både mål og å sette opp medspillere for mål. Han er også en spesialist på både innlegg og dødballer, noe som kan gjøre Bayern enda bedre på både standardsituasjoner og uforutsigbare i boksen.

Han trives kanskje aller best i 10’er-rollen, men kan også spille på flankene. Han er rolig og sjelden overilt og meget effektiv – han har betydelig høyere sjsnseutnyttelsesratio enn Ronaldo og Benzema og kun Kroos og Modric, har flere ballberøringer enn James -altså er han mer involvert i spillet, også oppbyggende, enn klassiske angripere.

James var en nøkkelspiller og hadde sin kanskje beste sesong i den ene sesongen han og vår trener Ancelotti hadde sammen, 2014/15, noe som borger for et hyggelig gjensyn og et forhåpentlig veldig produktivt samarbeid – eller mer i fotballens ånd: Forhåpentligvis mange magiske øyeblikk på Allianz Arena og ute i Europa. Han scoret 17 og assisterte 18 mål den sesongen, noe han kan sikte på å gjenta i München, om han tilkjennes seg en nøkkelrolle: Troppen er veldig god og konkurransen knallhard.

Bayern har etter alt å dømme gjort en knall avtale, når de i dag, 12.07.2017, ønsker James Rodriguez velkommen til München i en pressekonferanse kl 14.30 og tar ham med seg på sin Kina- og Singaporeturné, som starter med avreise førstkommende søndag, 16.07.

 

Skrevet av Gard Lid Aabakken