Carlo Ancelotti har fått sparken

Carlo Ancelotti har fått sparken som Bayern Münchens trener litt over ett år etter at han kom til klubben.

Etter kampen mot PSG i går kveld kom Karl-Heinz Rummenigge med uttalelser om at resultatet ville føre til reaksjoner. Og nå er reaksjonen klar; Ancelotti har blitt sparket som trener.

Etter flere kamper uten noe som har virket som en klar plan ble det i dag klart at Ancelotti har blitt sparket. Spillet til Bayern München har ikke vært som det pleier i det siste og det har ligget forandringer i lufta lenge. Flere vil vel si at sparkingen ikke er overraskende, men det er ikke helt vanlig for Bayern München å sparke trenere.

Ikke siden 2011 har en trener blitt sparket da Louis Van Gaal fikk fyken.

“Vårt lags prestasjoner siden starten på sesongen har ikke møtt våre forventninger. Kampen i Paris viste at vi var nødt til å gjøre et eller annet. Hasan Salihamidžić og jeg møtte Carlo i dag for en full og ærlig diskusjon hvor vi informerte han om vår avgjørelse.”, kommenterer Karl-Heinz Rummenigge. “Jeg vil takke Carlo for hans tid hos oss og jeg er lei meg for hvordan ting har utviklet seg. Carlo er en venn og han vil fortsatt være det, men vi var nødt til tenke på Bayerns beste i denne situasjonen. Jeg forventer at laget vil respondere positivt og vise besluttsomhet for å nå målene for sesongen.”

Bayern München har også gitt Ancelottis italienske trenerteam sparken. Det vil si: Davide Ancelotti, Giovanni Mauri, Francesco Mauri og Mino Fulco.

Inntil videre er det assistenttrener Willy Sagnol som tar over treningene. Han vil også være trener under søndagens kamp mot Hertha Berlin.