To supporterklubber før semifinalen i Champions League

Årets hittil største kamp står for tur og vi tar en prat med vår venn Shayan Jalilian i Real Madrid Norge før nok en historisk kamp mot det spanske hovedstadslaget.

For Bayern München Norge svarer Fred Radenbach.

1. Hvordan har sesongen vært for lagene til nå?

Bayern München Norge: Sesonginnledningen var utfordrende. Ancelottis andre trenersesong startet med svake prestasjoner og laget fremsto utrent og lite dynamisk. Dortmund startet samtidig meget godt og ledet på et tidspunkt serien med fem poeng.

Vendepunktet ble Bayerns 3-0-tap mot Paris St. Germain. Det gikk på stoltheten løs og Ancelotti fikk sparken. Klubbens ledelse tok kontakt med trenerlegenden Jupp Heynckes som i 2013 hadde ledet klubben til seier i både serie, cup og Champions League. Heynckes kom tilbake fra pensjonisttilværelsen som en takk til klubben som i sin tid hadde gitt ham muligheten som trener på internasjonalt nivå. Deretter snudde alt.

Bayern er nå finaleklare i cupen, avgjorde serien i midten av april og er for femte gang på seks år klare for semifinale i Champions League.

Real Madrid Norge: Real Madrid har hatt en merkelig sesong. Laget startet med å vinne Supercupen 2-1 mot United og deretter valset de over og lekte med Barcelona i den spanske supercupfinalen. Så startet LaLiga og alle trodde at Los Blancos skulle fortsette å ri på denne stormen men slik skulle det ikke gå. Skuffende oppvisninger på Bernabeu mot Levante, Betis, Barcelona, Villareal osv har blitt skjebnesvangert med tanke på seriegull. I Champions League har det derimot sett annerledes ut. Man tapte mot Spurs men gikk likevel kontrollert videre fra gruppen. Der har både PSG og Juve blitt slått og nå venter en spennende semifinale.

Real Madrid er avhengige av å vinne CL hvis ikke vil jeg si at dette har vært en meget skuffende sesong.

2. Noen tanker om kampene? Hvem er favoritter? Hvem går videre?

Real Madrid Norge: Jeg tror det blir to meget spennende kamper mot Bayern. Real Madrid må likevel ses på som favoritter med tanke på at de har vunnet CL tre ganger de siste fire årene og slikt, men jeg tror likevel det blir en fight om å gå videre helt til siste slutt. I tillegg har man det momentet at Bayern på kontroversielt vis røyk mot Real forrige sesong er sikkert meget revansjelystne. Blir to gøye kamper men i mine øyne 55-45 favør Los Blancos.

Bayern München Norge: Real Madrid er som regjerende mestre nok favoritter, men Bayern er Bayern. Man skal være gode om man skal slå oss over to matcher.

Real og Bayern ser ikke helt ulike ut i år. Begge lag har innledet sesongen dårlig, men kommet sterkt tilbake. Begge spiller utmerket i perioder av matchen og kan plutselig vise svakheter, spesielt bakover. Begge har spillere som kan avgjøre på egenhånd, så dagsformen og tilfeldigheter kan fort bli avgjørende.

3. Hvilke spillere bør man se spesielt opp for i disse duellene?

Bayern München Norge: Bayerns største styrke har siden Heynckes’ retur vært lagånden. Alle spillere kan skåre, men vi tror at kanskje Hummels eller Martinez på dødballer blir spesielt farlige denne gangen. James, Thiago og Müller er også sterkere enn vi har sett dem på lang tid.

Real Madrid Norge: Alle vet at Ronaldo må temmes dersom Real Madrid skal slås, men jeg vil faktisk nevne en som har gått veldig under radaren og en som har vært svak i starten av sesongen men som virkelig har spilt seg opp. Nemlig Lucas Vazquez. Zidane har gang på gang vist kantspilleren tillit og han har ikke skuffet. I han har man en LOJAL spiller som jobber knallhardt opp og ned langs siden i 90 minutter. Kan også på en god dag skape farligheter og er faktisk den spilleren i Real Madrid med flest målgivende pasninger denne sesongen.

4. Hvilken betydning har skaden til Arturo Vidal og spiss-situasjonen i Real for disse to oppgjørene?

Real Madrid Norge: For oss har det vært mye blest rund Benzema og Gareth Bale. Benzema har jo dessverre blitt et symbol på en spiss som ikke makter å score mål, men det jeg liker med han er måten han behandler ballen på. Han linker opp spill og er viktige for kontringene våre, men meget skuffet over prestasjonene hans mtp på mål. Vet mange er frustrerte og ryktes en ny spiss inn i sommer (Kanskje Lewa? )

Bayern München Norge: En skadet Vidal er et tap for alle lag. Han kom seg voldsomt i løpet av sesongen og var tilbake der han var i innledningen av sin europeiske karriere (under Heynckes i Leverkusen). Hans aggressivitet og hodestyrke er savnet. Samtidig har James, Thiago og Martinez vært strålende på midtbanen den siste tiden og klarer nok å kompensere for ham denne gangen.

Vi gleder oss!