Overgangsvinduet er offisielt stengt!

Overgangsvinduet for 2018/2019 sesongen er offisielt stengt (31. august). Her får du en oversikt over Bayern sine aktiviteter i sommerens overgangsvindu.

Det har vært en ganske stille sommer for Bayern sin del. Bortsett fra Alphonso Davies som ble signert for 10 millioner euro, har laget ikke brukt penger. Derimot har Bayern tjent 88,5 milloner euro gjennom salg av spillere. Nedenfor ser du hvem som kom og dro i sommer:

ANKOmst
Alphonso Davies

Født: 02/11/2000

Posisjon: Venstre ving (høyre ving)

Klubb: Vancouver Whitecaps (MLS)

Han spiller nå for Vancouver Whitecaps FC i MLS, men kommer til Bayern umiddelbart etter 2018-sesongen i MLS som er ferdigspilt i desember. Kontrakten hans i Bayern blir aktivert fra 1. januar 2019. Som 17 åring i 2016, ble han kåret til den mest lovende spilleren i klubben. I 2017 CONCACAF Gold Cup ble han kåret til beste unge spiller, toppet scoringslisten og ble tatt ut som en av elleve beste spillere i turneringen.

Han ble født i Ghana, men er oppvokst i Canada og ble kalt inn til Canadas landslag rett etter han fikk statsborgerskap i fjor.

Han har scoret 6 mål og har 8 assist på 25 kamper i MLS.

 

Leon Goretzka

Født: 06/02/1995

Posisjon: Sentral midtbane (offensiv midtbane/høyre midtbane)

Klubb: Fri overgang fra Schalke 04 (Bundesliga)

Ble kalt Tysklands største talent på 50 år av sin trener i Bochum. Han spilte 11 år for Bochum før han dro til Schalke 04 i 2013. Han fikk sin debut for Tyskland rett før VM i 2014, men fikk ikke bli med dit. Han valgte å komme til Bayern til tross for tilbud fra flere av de store lagene i Europa og ønsker seg en lederrolle i Bayern. Allerede under kampen mot Stuttgart i helgen viste han frem veldig lovende takter.

 

Renato Sanches

Født: 18/08/1997

Posisjon: Sentral midtbane (offensiv midtbane)

Klubb: Avsluttet ett-års lån til Swansea City (Premier League, nå Championship)

På grunn av skader fikk han spilt kun 15 av 38 kamper i Premier League. Med kun en assist ble det en virkelig skuffende sesong både for ham og laget. Men nå er han tilbake og basert på treningskampene i sommer ser det ut som han føler seg hjemme. Vi håper virkelig han fortsetter å utvikle seg sammen med de unge spillere på laget.

 

Serge Gnabry

Født: 14/07/1995

Posisjon: Venstre ving (høyre ving, angriper)

Klubb: Avsluttet ett-års lån til Hoffenheim

Da han ble lånt til Hoffenheim forrige sesong fikk han sjansen til å utvikle seg og leverte en strålende sesong med 10 mål og 7 assist. Nå er han tilbake og vi håper han blir enda bedre fremover!

 

avgang
Artuto Vidal 

Etter å ha spilt 3 sesonger i Bayern bestemte 31-åringen seg for å dra til La Liga, noe som er en drøm for mange latin-amerikanske spillere. Vidal har underskrevet en 3-års kontrakt med FC Barcelona.

Douglas Costa

Costa har signert 4-års kontrakt med Juventus etter han fullførte sitt ett-års lån i klubben. Det ser ut som at han føler seg hjemme i Juventus, der han leverte 6 mål og 14 assist forrige sesong.

Fabian Benko 

20-åring fra vårt eget ungdomsakademi som har valgt å få mer spilletid ved å gå til LASK Linz i Østerriksk Bundesliga. Han har underskrevet en 3-års kontrakt.

Felix Götze 

Etter 3 sesonger i Bayern ønsket 20 åringen å forlate laget og signerte en 4-års kontrakt med FC Augsburg.

Juan Bernat 

I siste innspurt av overgangsvinduet bestemte Bernat seg for å dra til Paris Saint-Germain og underskrev en 3-års kontrakt. Etter 4 år med Bayern har han lært mye og vi takker for alt han har gjort for laget.

Niklas Dorsch 

Etter 5 sesonger i Bayern har han spilt for både ungdomslaget og A-laget, men han så ikke ut til å ta det siste steget og etablere seg på A-laget. Han drar til 1.FC Heidenheim i 2. Bundesliga og har underskrevet en 3 års kontrakt.

Sebastian Rudy 

Etter bare en sesong med klubben forlater Rudy Bayern og drar til Schalke 04. Han har underskrevet en 4-års kontrakt.

Tom Starke 

Starke har lagt opp for tredje gang og denne gangen får han forhåpentligvis lov til å forbli pensjonist. Nå skal han fortsette som keepertrener i ungdomsakademiet og vi håper at han trener opp lovende unge keepere for Bayern i framtiden. Lykke til og en stor takk for at han kom tilbake som keeper gang etter gang når vi trengte ham mest!

 

Velkommen til Davies og Goretzka! Gnabry og Sanches, velkommen tilbake! Lykke til alle som forlot Bayern!

Denne sommeren har vært stille, men det spekuleres allerede om at Bayern kommer til å signere en stor stjerne neste sesong. Hvem synes du at Bayern MÅ signere?