Bundesliga-runde 7: Bayern München – Borussia Mönchengladbach

Klokka 18:30 i dag er det avspark for Bayern München – Borussia Mönchengladbach på Allianz Arena! Med tre skuffende resultater for Bayern på under to uker er det mye press på Niko Kovač og hans utvalgte for å oppnå ett godt resultat i dag.

Dette er klubbenes møte nummer 101 i Bundesliga. Gladbach ligger på en femte plass på tabellen før dagens kamp med 11 poeng, mens Bayern har 13. Det betyr at Gladbach vil gå forbi Bayern skulle de klare å vinne i dag.

Gladbach har alt i alt hatt en god start på sesongen med kun ett tap (mot Hertha) og to uavgjort. De har vunnet alle sine hjemmekamper. Sist helg ble det 2-2 mot Wolfsburg og onsdagen før slo de Frankfurt 3-1. Essensiell i begge oppgjør var Thorgan Hazard, lillebror til Eden, som scoret i begge kamper.

En annen spiller Bayern-forsvaret bør se opp for er Alessane Plea. Franskmannen kom til Gladbach fra Nice denne sesongen, som deres dyreste signering noen gang, og har allerede rukket å markere seg i Bundesliga med fire mål og en assist.

For Bayerns del skal alle spillerne, med unntak av de langtids-skadde Rafinha, Coman og Tolisso, være klare – også Alaba og Hummels som sto over noen treninger denne uka. Etter uavgjort mot Ajax på tirsdag gikk mye av kritikken etterpå på Kovačs laguttak. I følge Bild var James blant spillerne som var kritiske, han skal ha forlatt stadion bare ti minutter etter kampen og ha sagt at Kovač burde vite at “dette ikke er Frankfurt”. Hvor mye av dette som stemmer er selvfølgelig uklart.

Kovač selv hadde dette å si på gårsdagens pressekonferanse: “Alle spillerne i Bayern har høy kvalitet, uansett hvem som spiller”. Han avviste at det var uro blant spillerne og sa at rapportene til Bild var overdrevne.

Vi forventer likevel en annen startoppstilling enn mot Ajax. Får vi kanskje se James, Gnabry og Goretzka fra start i dag? Vi forventer også å se Hummels på benken etter han måtte sy flere sting i hodet etter oppgjøret mot Ajax. Selv om han er erklært som klar til å spille er det trolig best å spare ham.

Anbefalt videre lesning: Bundesliga.com har historien bak rivaleriet mellom Bayern og Gladbach, som stammer fra da Gladbach virkelig var en storklubb på 70-tallet.