DFB-Pokal: SV Rödinghausen – FC Bayern München

Det er dags for cup-kamp igjen! Bayern møtte et Regionalliga-lag sist runde (tilsvarende 4. divisjon) og det gjør de igjen denne gang! Seieren mot SV Drochtersen/Assel var ikke spesielt overbevisende, så det er ingen grunn til å ta lett på denne runden heller.

På andre siden av banen denne gang står SV Rödinghausen som spiller i Regionalliga West. Dette er også den øverste divisjonen de har spilt i og det er første gang de er videre i cupen. De kom seg videre ved å slå 2. Bundesliga-laget Dynamo Dresden 3-2 (etter ekstraomganger).       

SV Rödinghausen er hjemmelag i cupen, men Rödinghausen er en by med bare 10 000 innbyggere og stadionet SV Rödinghausen normalt spiller på, Häcker-Wiehenstadion, har plass til under 3000. Derfor skal kampen spilles på hjemmebanen til VfL Osnabrück hvor det er kapasitet til 16 700.

Bayern har en del skader og det forventes at Niko Kovač ikke vil ta noen sjanser i denne kampen og bruke den til å rotere. I tillegg til langtidsskadde Coman og Tolisso er Boateng (mageproblemer), James (forkjøla), Ulreich (venter på at kona skal føde) og Robben (muskel-skade i ryggen) bekreftet ute, mens Hummels og Goretzka er usikre (begge plukket opp små skader sist kampdag). I tillegg sa Kovač på gårsdagens pressekonferanse at Thiago, Lewandowski og Kimmich muligens vil bli spart for hvilens skyld. Det betyr at vi antagelig vil se spillere som Wagner, Gnabry og Sanches fra start. Kanskje vil også noen av unggutta få sjansen fra start eller i hvert fall sitte på benken.

Det hele braker løs klokka 20:45 og kampen kan ses på Viasport 1 og Viaplay.

Bilde: Dfb.de