FC Bayern München – SC Freiburg

Hjemmekamp i München i dag og Bayern møter Freiburg. Freiburg ligger på 11. plass på tabellen, men har en oppadstigende kurve med kun ett tap siste syv kamper og seier i sine siste tre. I tillegg har Niko Kovač aldri vunnet mot Freiburg som trener (men har da heller aldri møtt laget som Bayern-trener). Freiburg har imidlertid ikke vunnet i München på 28 kamper (og det inkluderer kamper mot 1860 München og Unterhaching).

Skaden til Thiago gjør at det blir omrokeringer på Bayerns midtbane og Kovač nevnte på pressekonferansen i går at det er mulig at Kimmich blir flyttet opp på midten. Utover Thiago og de fortsatt langtidskadde Coman og Tolisso skal alle spillerne være tilgjengelige. Freiburg har imidlertid enda større skadeproblemer, de har syv mann ute inkludert toppscorer og ex-Bayern-spiller Nils Petersen. Han ble skadet da Freiburg røk ut av cupen for 2. Bundesligalaget Holstein-Kiel i midtuka.

Lewandowski har i hvert fall god statistikk mot Freiburg, han har scoret 13 mål i 12 kamper mot klubben. Vi håper på flere i dag, selv om alt tyder på at Freiburg vil stille med en ultradefensiv-taktikk i dagens kamp. Deres trener Christian Streich sa på sin pressekonferanse at Freiburg ville legge opp sin taktikk for å gjøre alt de kan for å unngå tap.