Bundesliga-runde 12: FC Bayern München – Fortuna Düsseldorf

Landslagspausen er over og det er tid for Bundesliga igjen! Bayern er fortsatt et meget presset lag etter tapet mot Dortmund før pausen. Femte plass på tabellen, hele syv poeng bak Dortmund er ikke spesielt oppløftende. På andre siden av banen på Allianz Arena i dag står imidlertid Fortuna Düsseldorf som ligger nest nederst på tabellen. De holder seg unna sisteplassen med bare ett mål bedre målforskjell enn Stuttgart, som ligger helt sist. Likevel, de vant hele 4-1 over Hertha Berlin sist runde. Vi satser imidlertid på at det ikke blir mot Bayern de plukker opp sin aller første seier borte.

Kovač har som vanlig ett par skader å hanskes med. James er ute i flere uker, mens Lewandowski også er usikker etter han kom tilbake fra landslagkampene med en kneskade. Robben er også usikker. Ellers er jo Coman, Thiago og Tolisso ute. Coman trener med laget, men Kovač bekreftet på dagens pressekonferanse at morgendagens kamp kommer for tidlig for ham.

For Fortuna Düsseldorf er bare midtbanespiller Kevin Stöger ute. Lagene har for øvrig ikke møttes på fem år.

Til tross for Fotuna Düsseldorfs overraskende seier mot Hertha sist kan vi vel si at det vil være en skandale om ikke Bayern tar dette. Kovač på pressekonferansen sa at om Bayern spiller som de gjorde første omgang mot Dortmund vil de vinne.

La oss også ta en titt på hvordan runden er for lagene i toppen av Bundesliga. Dortmund møter Mainz borte samtidig som Bayern-kampen. Mainz ligger like over midten på tabellen etter seiere mot Bremen og Feiburg før pausen. Muligens kan de lage litt trøbbel for Dortmund. Gladbach som ligger på andre plass før runden møter Hannover på søndag. De ligger på kvalikkplass med bare 9 poeng og vil muligens ikke skape så mye trøbbel for Gladbach.