Dietmar Hamann om Liverpool – FC Bayern

Dietmar Hamann kjenner begge lagene godt. Han spilte for FC Bayern mellom 1993 og 1998 og for Liverpool fra 1999 frem til 2006. Før kampen mellom hans tidligere lag, vurderer han Bayerns muligheter og svakheter og Liverpools nøkkelspiller Virgil van Dijk. Hamann vil kommentere morgendagens kamp for Sky. 

Vi har oversatt deler av Hamanns intervju i Kicker for å få ett innblikk i hvordan tysk media ser på kampen.

Hamann om….

Bilde: Wikimedia/Jonesy702

…lagenes situasjon og ulik forberedelsestid for de to lagene: ”De har spilt ulikt antall kamper. Etter trekningen virket Bayern litt mer stabile, og Liverpool hadde noen ujevne prestasjoner.  Liverpool er ute av cupen og har ingen kamp denne helgen. De hadde også en lengre pause for en liten stund tilbake, da laget var i Dubai. Noen spillere ble syke og påfølgende kamp mot Leicester var en av LFCs svakeste. Nå er de bortreist igjen, denne gangen i Spania. For meg er ingenting viktigere enn rytmen – som Liverpool for tiden ikke har.  At ”the Reds” ikke har noen kamper og mer forberedelsestid er, synes jeg, mer en ulempe enn en fordel.”  

…Bayerns sårbarhet i forsvaret og mulig lagoppstilling: “Bayerns sårbarhet ved kontringer er en grunn til bekymring. Selv om Javi Martinez ikke har vært i god form i de siste månedene, ville jeg tenkt at han skulle spille. Jeg ville også latt Jerome Boateng og Mats Hummels spille i midtforsvaret og brukt Goretzka i stedet for James som 10-er.”

… lagenes taktikk og sjanser: “Fra Bayerns perspektiv, ville jeg stått lavt i banen – når man gir Liverpool for mye plass er det vanskelig å håndtere dem. Men Bayern har nok erfaring og teft til å klare å se når motstanderen er sårbar. Derfor har Bayern en stor sjanse til å få et godt resultat i Liverpool. Og det må de. Bayern kan ikke tape, fordi hvis de må vinne i München, vil det bli vanskelig. Da må du la det andre laget få rom, og Liverpool er meget gode på kontringer. Men jeg tror at Bayern kommer til å få det til.”

…Liverpools nøkkelspiller:  “Virgil van Dijk spiller ikke – og Bayern må dra nytte av det. Han er Liverpools viktigste spiller, han er nøkkelspilleren. Han er lederen, han kommuniserer, han dirigerer, han gjør andre bedre. Når van Dijk spiller, har Liverpool færrest baklengsmål i hele Premier League. Jeg har sjelden sett en spiller som evner å transformere et helt forsvar på denne måten. Bayern må kapitalisere på at han ikke spiller.”

Hamann snakket også med Liverpool Echo og der ligger fokuset naturlig nok mer på Liverpool. Han understreker at Bayern ikke kan tape første kampen skal de ha mulighet til å gå videre. Du kan lese det intervjuet her.