Tottenham Hotspur – Bayern München

Det er dags for en av sesongens høydepunkt så langt i det Bayern tar den korte turen til London for å møte Tottenham på Tottenham Hotspur Stadium i London. 

Dette er de to antatt sterkeste lagene i gruppa som møtes og en kamp som vil være viktig å vinne, eller i hvert fall ta poeng i, skal man stå igjen som gruppevinner i desember. 

Tottenham var som kjent finalist i fjor, og burde ikke være mulig å undervurdere selv om de har hatt en noe tøffere start på sesongen i år. De har kun tre seiere av ni mulige (i alle konkurranser) og ett skuffende 2-2 resultat mot Olympiakos i første runde av Champions League. 

Bayern har spilt uavgjort i to av Bundesliga-sesongens første seks kamper, men leder likevel serien og Champions League-gruppa (etter 3-0 mot Røde Stjerne). Lewandowski har scoret ti mål på sesongens første seks Bundesliga-kamper, det er dobbelt så mange som nestemann på topscorerlista (Dortmunds Alcacer). 

The Athletic spurte Ivan Perisic om Tottenham og han hadde dette og si:

«De har veldig gode spillere i alle posisjoner, og treneren er den beste av de alle. Pochettino har skapt en utrolig mentalitet. Han har endret hele klubben.»

Og videre:

«De er ordentlige spillere, ordentlige konkurransemenn og hvis du ikke fokuserer i 95 minutter, så vil de slå deg.» 

Tottenham trener Pochettino om Bayern:

«Bayern er en klubb som hver sesong prøver å forberede seg på å vinne konkurransen (CL) fordi de har en historie som sier at de er kandidat. Det er en klubb som kan være med i kampen om Champions League-seieren.»

Fra pressekonferansen i går til Niko Kovac:

«Tottenham har et bra lag, fantastiske fans, fint stadion. Vi gleder oss til kampen og ønsker å ta poengene. Vi må prøve å dominere motstanderen i mer enn 60 minutter. I 90 er nok ikke mulig, men vi vil prøve vårt beste.» 

For Tottenham er fortsatt Lo Celso og Sessegnon ute. For Bayern er Goretzka og Arp hjemme i München, mens Hernandez fikk en smell under Paderborn-kampen og skal vurderes av lege for å se om han kan spille. Han deltok ikke i gårsdagens trening.

Litt statistikk:

  • Tottenham har vunnet alle sine fire kamper mot tyske klubber i Champions League (alle mot Dortmund).  
  • Tottenham har vunnet åtte av sine 11 siste hjemmekamper i Champions League. 
  • Bayern er ubeseiret i sine ni siste bortekamper i Champions League. 
  • Lagene har kun møttes fire ganger i kamper med betydning, to ganger i 82/83 sesongen i cupvinnercupen (kampene endte 5-2  til Bayern hjemme og de spilte 1-1 borte) og to ganger i 83/84 i UEFA Cup (1-1 i München og Tottenham vant 2-0 hjemme. Spurs vant til slutt hele konkurransen). 
  • De møttes imidlertid i sommer i Audi Cup-finalen i sesongforberedelsene. Kampen stod 2-2 til full tid og Spurs vant til slutt på straffer. 

Følg kampen med oss på Bohemen i Oslo! Vi oppfordrer alle til å komme tidlig i dag, da det nok blir mange folk. Vi vil selvsagt også holde deg oppdatert på Facebook. Kampen vises på TV2 Sport 1, Sumo og Viaplay. 

Bilde: Uefa.com. Pavard og Neuer trener på Tottenham Hotspur Stadium.