Reisetips: München for Bayernfans

Sightseeing

Busstur

For alle som liker fotball-arkeologi, anbefales denne bussturen til mange steder som er og var av stor betydning for FC Bayern München inkludert Allianz Arena og treningsanlegg. Gjennomføres torsdager og fredager mellom 01.04. og 31.10.

Allianz Arena / FC Bayern Erlebniswelt

Det tilbys forskjellige Allianz Arena – turer.

Exclusive matchday tour: Turen starten noen timer før en FC Bayern kamp og viser hvordan bilder av kampen overføres til TV stasjoner, hvordan FC Bayern spillere opplever veien til banen etc, og avslutter i ”FC Bayern Erlebniswelt” (FC Bayern museet).

Combi tour: En tur gjennom forskjellige deler av Allianz arena som avsluttes med besøk i museet.

VIP-tour: Se stadion som VIPene gjør det.

FC Bayern Erlebniswelt: FC Bayern museum, i Allianz Arena

Säbener Strasse / Offentlig trening

Bayerns relativt nyoppussede treningsanlegg ligger i Säbener Strasse. Her finner du også klubbens service senter, med kontorer, medlemsservice og en stor FC Bayern-megastore.

Bayern har jevnlig åpne treninger man kan besøke. Disse er som regel på tirsdager og dagen etter kamp, men det kan oppstå unntak. En åpen trening er en kjempegod anledning til å komme tett på spillerne. Vær klar over at om du kommer dagen etter kamp vil ofte spillerne som var i første elleveren ikke være med på trening. Du finner en oversikt over åpne treninger her. Denne oppdateres jevnlig like før trening.

Mer info om  Säbener Strasse kan du finne her.

Olympiastadion

For de som er interessert i FC Bayerns gamle stadion (Olympiastadion), anbefales disse to turene (en kun for selve stadion  og en der man kan gå opp på det berømte taket).

Olympiaturm

Ønsker man enda mer oversikt, anbefales en tur opp på “Olympiaturm“.

Der oppe finnes det også en restaurant og et lite musikk- museum(!)

Surfing

Ta med surfebrettet ditt og vis dine evner på “Eisbach-bølgen”. Det går selvsagt også an å bare se på surferne, og nyte en øl i parken (Englischer Garten / Chinesischer Turm eller Seehaus) etterpå. Youtube.

Øl & Oktoberfest – museum

Museum som viser historien om ølbrygging og Oktoberfest i et gammelt nylig renovert hus. Etter turen anbefales en smaksprøve i puben i første etasje.

Spise og drikke

Hofbräuhaus har i de siste årene pusset opp både huset og renommeet sitt og kan nå absolutt anbefales. Spesielt før kampene er det mange Bayern-fans der, men langt fra alle er faktisk fra Bayern.

Augustiner Bräustuben er Augustiner bryggeriets eget restaurant og alltid verdt et besøk. Det ligger ikke langt fra Oktoberfest – området og Bavaria- monumentet. Før kampene er det alltid en del Bayern fans her, og mange av dem er faktisk fra München. Prøv Augustiner Edelstoff. Verdens beste øl? Godt mulig.

Se på FC Bayern-kamper, storskjerm

Das Stadion: Legendarisk pub for FC Bayern fans. Det anbefales å reservere bord (reservierungen@sadss.de ).

Sendlinger Augustiner: Se på Bayern kamper på storskjerm sammen med lokalbefolkning, med fantastisk øl og mat? Check.

Andre:

Avisen TZ har laget en fin oversikt over anbefalte puber og restauranter som viser FC Bayern kamper

For barn

FC Bayern kids club har mange arrangementer og fordeler for barn mellom 6 og 13. Det er bare å bli medlem (19 Euro / sesong). Barnet får tilsendt en velkomstpakke, man kan arrangere barnebursdag på Allianz Arena, og følge med på events. Påmelding.

Se og hør

I mange restauranter og clubs er det ikke uvanlig å se Bayern-spillere feste og spise. Avisen Merkur har laget en nyttig oversikt. Vel å merke: Det er ikke lett å komme seg forbi dørvakten i nevnte clubs (Heart og P1).

Hva skjer rundt Bayern München

denne siden finner man (ikke alltid oppdatert) informasjon rundt Bayern München – laget, kamper, offentlig trening etc.