ALLIANZ ARENA

Allianz Arena erstattet Olympiastadion som hjemmearena. Planene for bygging av nye stadioanlegg ble lagt 1997. Det var først planer om å pusse opp det gamle anlegget, men de gikk til slutt for planen om å bygge et helt nytt anlegg.

Byggingen av Allianz Arena startet Oktober 2002, prosjektet hadde et budsjett på 340 millioner euro.Allianz Arena har en kapasitet på over 71 000 sitteplasser . Anlegget er meget moderne og er et av de flotteste fotballanleggene i verden. Inne på anlegget finner man ikke bare sitteplasser til å se kamper av ypperste klasse, men også fasiliteter som 28 kiosker, 2 restauranter, kontorer og konferanserom. Under anlegget er det også parkeringsplasser for 9800 bilder fordelt på 4×4 nivåer, noe som er høyeste antall parkeringsplasser på noen stadium i Europa.


 

 Første kamp spilt på stadion, mellom TSV 1860 og 1. FC Nürnberg (3-2), ble spilt 30 mai 2005. Dagen etter spilte Bayern München en kamp mot Det tyske landslaget (4-2).


Allianz Arena ble brukt som kamparena under VM i 2006. I turneringen ble blant annet åpningskampen mellom Tyskland og Costa Rica (4-2) og semifinalen mellom Frankrike og Portugal (1-0) spilt her.


I 2012 var Allianz arena vertskap for Champions League finalen mellom Bayern München og Chelsea (1-1).

Kort tid etter denne kampen ble arenaen utvidet med  2,000 seter, hovedsaklig med å bygge ut øvre del av stadion.

Allianz arena har allerede vist seg å være for liten for Bayern München, med fulle hus på samtlige kamper og med enda flere som ender opp med å ikke få billetter, noe en lang billettkø vitner om.KOMME SEG TIL ALLIANZ ARENA


Allianz Arena ligger nord for sentrum av München by, ca 10 kilometer unna.


Stadionen ligger rett på siden langs A9 and A99 motorvei. Hvis du kommer fra A9, ta utgang 73 mot München-Fröttmaning-Süd. Hvis du kommer fra A99 vest, ta utgang 12b mot München-Fröttmaning-Nord.


Hvis du velger å bruke offentlig transport, er det lettest å bruke metroen.

Ta linje 6 i rettning Garching-Hochbrück og gå av på stoppet Fröttmaning.

Du finner linje 6 rett ved gamle byen på stoppet Marienplatz. Turen tar ca.15 minutter.


Det går t-bane fra både togstasjonene Hauptbahnhof og Ostbahnhof til Marienplatz.